Bourgondië, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in Bourgondië

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van Bourgondië tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

Dijon mag je niet missen. Vreemd genoeg heeft de stad haar faam niet aan de mosterd te danken. Het is de bruiloft van Philips de Stoute met Margaretha van Vlaanderen die van Dijon de historische hoofdstad van Bourgogne maakte. De rijke burgers van deze welvarende regio haalden de beste kunstenaars naar hun stad waardoor we vandaag heel wat meesterwerken kunnen bewonderen in het Musée des Beaux Arts. Andere interessante bezienswaardigheden zijn het Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne en de Notre-Dame kerk. 

Een andere stad in Bourgogne waar je niet omheen kan, is Beaune. De stad met het grootste aantal wijnhuizen. In die wijnhuizen kan je terecht voor degustaties. Maar een echte aanrader is de Marché aux Vins, gevestigd in een voormalige kerk van de 13de eeuw. Voor ongeveer 10 euro mag je een uur lang proeven van een 15 tal wijnsoorten. Je bent soms helemaal alleen en er is geen druk om te kopen. Een origineel geschenk voor de thuisblijvers!

In Cluny werd in 910 een abdij gesticht. Eeuwenlang hadden de monniken van Cluny het in Europa voor het zeggen. Pas met de opkomst van de cisterciënzermonniken is hun macht afgenomen en met de Franse Revolutie volledig verdwenen. Hoewel er niet zo veel van de vroegere abdijkerk is overgebleven, loont het de moeite de overblijfselen te bezichtigen. Wie meer te weten wil komen, kan een kijkje gaan nemen in de Musée d’Art et d’Archéologie.

Het wijngebied van Bourgogne strekt zich over maar liefst 250 km lengte, van het noorden van Chablis tot het zuiden van Mâcon. Je kan de auto nemen om bij wijnboeren te gaan degusteren, maar veel leuker  - en veiliger! - is met de fiets.  In verschillende dorpjes (bijvoorbeeld in Beaune) kan je fietsen huren.  De wijnroutes herken je aan de bordjes 'De Vignes en Caves'.

Het Regionaal Natuurpark van de Morvan is een erg populaire wandelbestemming bij actieve vakantiegangers. Je kan kiezen uit een reeks dagwandelingen of je kan je wagen aan een meerdaagse tocht waarbij je van dorp tot dorp wandelt en daar ook overnacht. Je komt voorbij rivieren, bossen en open landschappen. 

 

Foto: Jordan Klein, https://flic.kr/p/2E2Dyk


Accommodaties in Bourgondië

Vakantiehuizen Bourgondië

Geselecteerde vakantie accommodaties