Saône et Loire, Bourgondië, Frankrijk

Natuurlijke ligging Saône et Loire

Saône-et-Loire is omgeven door de departementen Côte-d'Or, Jura, Ain, Rhône, Loire, Allier en Nièvre, en vormt één van de regio's binnen Bourgogne. De waterloop Saône loopt van noord naar zuid midden door het departement Saône-et-Loire en is verbonden met de de Loire via het Canal du Centre. Op de vele heuvels van deze mooie streek wordt wijn verbouwd. Enkele wijngebieden die je kan bezoeken zijn de Côte-Challonais en Côte-Mâconnais.

Mooie steden en historische gebouwen in Saône et Loire

De stad Bourbon-Lancy ligt in het departement Saône-et-Loire, in de regio Bourgogne en ligt op de grens waar drie departementen samenkomen: Saône et Loire, Allier en Nièvre, in het zuiden van Bourgogne. Een van de trekpleisters is het kasteel van Sully. Dit kasteel was eigendom van Patrice de Mac Mahon, een afstammeling van een van de hertogen van Bourgondië. Een zestigtal kilometer ten westen van Mâcon ligt het druk bezochte bedevaartsstadje Paray le Monial. Zijn schitterende basiliek wordt beschouwd als een van de beste bewaarde voorbeelden van Cluny-architectuur. Wat u zeker niet mag missen is een bezoek aan de abdij van Cluny, een belangrijk centrum van het christendom in Europa tijdens de middeleeuwen.

Vakantiehuizen Saône et Loire te huur

Een vakantiehuis huren in Saône et Loire? Ontdek welke vakantiehuizen in Saône et Loire te huur zijn op Vakantiehuizenbourgogne.be.

Foto: Olivier Duquesne, https://flic.kr/p/cWNLRQ


Accommodaties in Saône et Loire

Vakantiehuizen Saône et Loire

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?