Yonne, Bourgondië, Frankrijk

Streekinformatie Yonne en bezienswaardigheden

Op 1 uur ten zuiden van Parijs, kunt u Yonne in de Bourgognestreek ontdekken. Een departement waar landelijke tochten hand in hand gaan met glamoureuze uitstapjes, heerlijk eten, stijlvolle overnachtingen en culturele bezienswaardigheden in combinatie met de natuur!

In de ban van water

Yonne werd vernoemd naar de rivier de Yonne die van zuid naar noord doorheen het departement snijdt.  Het is dan ook een plaats bij uitstek voor water en riviertoerisme. Op de Nivernais en de Bourgogne kunt u ontspannende boottochten maken met of zonder vaarbewijs. Het regionaal natuurpark Morvan biedt tal van wandelingen langsheen de oevers van de meren. U kunt zelf de Morvan afvaren dmv een rafting.

Historisch pracht

Tijdens de vele wandeltochten richting Santiago de Compostella komt u in contact met tal van historische bezienswaardigheden. Denk maar aan de basiliek van Vézelay of de smalle steegjes van Noyers-sur-Serein, de kathedraal van Sens en het kasteel van Saint-Fargeau.

Bourgondisch genieten

Yonne is bij uitstek dé streek van een bourgondisch verfijnde keuken. Proef zeker de locale streekproducten verwerkt met kaas en truffel. De wereldberoemde wijn Chablis, kersen uit Auxerrois en honing uit Gâtinais. Ga zelf aan de slag bij de lokale markten of laat je verleiden door fantastische restaurants.

Vakantiehuizen Yonne te huur

Een vakantiehuis huren in Yonne? Ontdek welke vakantiehuizen Yonne te huur zijn op Vakantiehuizenbourgogne.be.

Foto: Daniel Jolivet, https://flic.kr/p/f5zJzj


Accommodaties in Yonne

Vakantiehuizen Yonne

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?